دين وفطرت

آیا شوهر و یا پدر می تواند زنی را با زور و جبر به کار کردن وادار كند ؟

آیا شوهر و یا پدر می تواند زنی را با زور و جبر به کار کردن وادار كند ؟

علیکم سلام

اینکه  این مساله در اسلام چه جایگاهی دارد باید به کتاب خدای مرور کنیم. افتخار نظام حقوقی اسلام این است که از همان ابتدا به زنان جایگاه خاصی داده است. البته  در قران کریم می خوانیم  ” الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ” یعنی “مردان سرپرست زنانند به دليل آنكه خدا برخى از ايشان را بر برخى برترى داده و [نيز] به دليل آنكه از اموالشان خرج مى كنند پس زنان درستكار فرمانبردارند” (نساء 34)

در اینجا تصریح مى‏کند که مقام سرپرستى در خانواده باید به مرد داده شود. با توجه به آیه ی مذکور مسؤولیت و ریاست امور خانواده را باید به عهده مرد گذاشت چون بر اساس واقعیت موجود مرد از نظر ساختمان جسمى و روحى براى قبول چنین مسؤولیتى، آمادگى زیادی دارد، ولی این به آن معنی نیست که زن کاملا ضعیف و ناتوان است. قران کریم همچنین  در سوره نمل در باره عظمت ‏سلطنت زنی سخن می گوید که خدای متعال در کتاب خود وی را با کلمات زیبا یاد می کند. ” إِنِّي وَجَدْتُ امْرَأَةً تَمْلِكُهُمْ وَأُوتِيَتْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ وَلَهَا عَرْشٌ عَظِيمٌ.

“من زني را ديدم كه بر آنها حكومت مي‏كند و همه چيز در اختيار داشت (مخصوصا) تخت عظيمي دارد

آنچه دراينجا مهم است بلقیس زنی كه اداره امور مملكت را بر عهده داشت و بالاترين مقام سياسى يك مملکت وداراى عظمت جاه و جلال است.

بنابر این کار کردن زنان جایز هست ولی کسی حق ندارد زن را به کار کردن با زور وادار کند. در آیه 19 سوره نساء می فرماید ” وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ..” یعنی و آنان را در تنگنا و فشار مگذارید”

مارا از مدیای مجازی متوانید دنبال بکنید